Αρχείο για Παιδεία
ΕΚΔΟΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ: ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΤΥΠΟΙ από το ΓΕΛ ΛΕΒΙΔΙΟΥ!
Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές Α΄ και Β΄ Λυκείου Λεβιδίου Αρκαδίας, για την έκδοση της σχολικής τους εφημερίδας! Μπράβο στους εμπνευστές, στους συντάκτες μαθητές και μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς!
Το πρώτο τεύχος της εφημερίδας, με ενδιαφέροντα άρθρα κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο 2024. Η δραστηριότητα θα συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς! Τα πρώτο αλλά και τα επόμενα τεύχη, θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Σχολείου.
το πρώτο τεύχος της Σχολικής εφημερίδας!
Παρουσίαση του ΛΕΞΙΚΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, της καθηγήτριας Φωτεινής Κουτσούγερα!
Η πρέσβειρα του χωριού μας και της Αρκαδίας μας, στο εξωτερικό, καθηγήτρια Πανεπιστημίου (Τμήμα Γλωσσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Καναδά) Φωτεινή Μιχ. Κουτσούγερα, παρουσίασε σε μια εξαιρετική και άρτια επιστημονικά οργανωμένη εκδήλωση το “ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΙΔΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ” στην αίθουσα του βιβλιοπωλείου Πατάκη στην Αθήνα.
Εύγε Φωτεινή !!
Το ΛΕΞΙΚΟ προλόγισε ο κ. Βασίλης Αργυρόπουλος (γλωσσολόγος. λεξικογράφος) ο οποίος τόνισε την επιστημονική εργασία της Φωτεινής Κουτσούγερα, την χρησιμότητα του έργου αυτού για τους ιστορικούς του μέλλοντος και ανάλυσε με μεγάλη σαφήνεια τι περιέχει αυτό το Λεξικό και πως ο αναγνώστης διαβάζοντας το, θα μαθαίνει πληροφορίες για την κάθε λέξη.
Η Φωτεινή Μιχ. Κουτσούγερα αναφέρθηκε στην προσπάθεια της επί 13 έτη, αλλά και στους ανθρώπους που την βοήθησαν για την συγκέντρωση της ύλης του λεξικού. Τα γλωσσικά ιδιώματα της Βορειανατολικής Αρκαδίας καταγράφηκαν από πρωτογενής πηγές και ανθρώπους της περιοχής αυτής, τους οποίους η συγγραφέας ανέφερε ονομαστικά έναν-έναν και τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα. Μάλιστα τρεις από αυτούς έχουν φύγει από την ζωή και η Φωτεινή συγκινημένη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά.
Το παρόν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φωτεινής Κουτσούγερα, έδωσε και ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας της Ελλάδας κ. Παναγιώιης Μπένος, ο οποίος σε ανάρτησή του, μεταξύ άλλων αναφέρει: Είναι μια άκρως επιστημονική ερευνητική προσέγγιση σε όλες εκείνες τις λέξεις που χάνονται από την ομιλούσα Ελληνική γλώσσα. Αξίζει να το μελετήσει ο κάθε Αρκάς, ο κάθε Έλληνας και προτρέπω και άλλους επιστήμονες–συγγραφείς να ασχοληθούν με το ιδίωμα και άλλων τόπων που σήμερα δεν ακούγονται. Έχουν χαθεί στο πέρασμα του χρόνου αλλά αποτελούν μια σπουδαία παρακαταθήκη όχι μόνο γλωσσική, τοπικού χαρακτήρα αλλά και εθνικού. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην συγγραφέα κ. Κουτσούγερα και καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο της.
Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Αθήναις Καμενιτσιωτών, Ιωάννης Παπασταύρου, δίνει συγχαρητήρια στην Φωτεινή Κουτσούγερα.
Η Φωτεινή Μιχ. Κουτσούγερα ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα τους συμπατριώτες της, που την τίμησαν με την παρουσία τους συνομίλησε μαζί τους και υπέγραψε τα βιβλία που πήραν οι καλεσμένοι. Μάλιστα μας ανέφερε πως έλαβε επιστολή συγχαρητηρίων από τον Πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Βλαχέρνας (του οποίου απέστειλε το βιβλίο με αφιέρωση, όπως της ζήτησε) και επιστολή από το Δ.Σ. της Αθλητικής Ένωσης Βλαχέρνας!
Στην παρουσίαση του βιβλίου το παρόν έδωσε και το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ διάσωσης πολιτιστικής κληρονομιάς, οικονομίας και παιδείας, μέσω των μελών του: Νίκου Καβουρίνου και Αθανασίου Τσαρουχά που κάλυψε και φωτογραφικά την εκδήλωση.
foto: ΤΑΜ
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024 ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΝ.ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ (ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ)!
Η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Δρ. Αντωνίας Χαρίση,
Ιστορικού της Εκπαίδευσης
και μέλους των Φίλων Ιστορικού Αρχείου Νάουσας
θα γίνει ανήμερα της επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΙΧΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ!
Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α Μ Π Ε Ζ Ε Ν Ι Κ Ο Υ
Κυκλοφόρησε στα Ελληνικά η μελέτη
του Τούρκου καθηγητή Levent Kayapinar
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΙΧΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Η έκδοση έγινε από τις εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ
του Δημητρίου Κ. Σταμούλη, Αθήνα 2024.
Η μετάφραση από τα Τουρκικά έγινε από την «Φιλολογική Ομάδα Ηρόδοτος» με επιμέλεια του Παντελή Δ. Τουλουμάκου. Η μελέτη παραθέτει ιστορικά δεδομένα, γεωγραφική κατανομή, πληθυσμιακή εθνολογική σύνθεση, φορολογική καταγραφή. Το κατάστιχο συντάχθηκε μετά την οριστική κατάκτηση της Πελοποννήσου από τον Σουλτάνο Μωάμεθ Β΄ τον Πορθητή το 1460, το 1461-1462. Έχει αποτυπωθεί στο Οθωμανικό κατάστιχο ΤΤ 10 που βρίσκεται στο Πρωθυπουργικό Οθωμανικό Αρχείο στην Κωνσταντινούπολη και στο 1/14662 που βρίσκεται στην Βουλγαρική Εθνική Βιβλιοθήκη «Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου» στη Σόφια.
Το βιλαέτι της Πελοποννήσου αποτελείτο από 17 ναχιγιέδες. Συγκεκριμένα ήταν οι εξής: Η Βοστίτσα, το Χλεμούτσι, το Γούμερο, το Λεοντάρι, η Κόρινθος, η Πάτρα, τα Καλάβρυτα, το Μπεζένικο, η Χαλανδρίτσα, το Σανταμίρι, ο Άγιος Ηλίας, το Γαρδίκι, το Κουφοπλαίικο κάστρο, η Κυπαρισσία, το Μουχλί, η Αγόριανη και ο Μυστράς. Το άμεσο ενδιαφέρον για όλη την περιοχή μας είναι η αναφορά στο ναχιγιέ του Μπεζένικου όπως μεταφράζουν την Οθωμανική γραφή.
Ο ναχιγιές περιελάμβανε την «πόλη» του Μπεζένικου, 18 χωριά και 3 μεζράδες. Οι μεζράδες ήταν ο Βούζγιας, η Πλάσα και το Βλάχο Φιλιατό. Τα χωριά ήταν: το Λεβίδι, η Καμενίτσα, το Λόπεσι, το Άγαλι, το Μπενδένι, τα Μπόνδαγια, ο Σίνας, η Τσαρνότα, η Κανδήλα, το Δασκέσι, το Χαϊκάλι, το Κορακοβούνι, το Περθώρι, ο Ατσίχολος, η Σκυλίκη, το Μουζάκι, η Κέρμποβα και η Ουτρούτσα Ποταμιά.
Το Μπεζένικο αναφέρεται από τον Λαόνικο Χαλκοκονδύλη στις «Αποδείξεις Ιστοριών» σελ. 203-207 ως «Παζενίκην πόλιν». Για τα υπόλοιπα χωριά αναφέρεται για πρώτη φορά η ύπαρξή τους και η παρουσία τους στο χώρο.
Οι κάτοικοι της πόλης του Μπεζένικου ήταν Έλληνες. Η πόλη κατέβαλλε 6.640 ακτσέδες (ασημένια οθωμανικά νομίσματα) φόρο. Τα χωριά όλα 30.430 ακτσέδες φόρο.
Από τα χωριά τα 5 ήταν ελληνικά και τα 13 αλβανικά. Τα ελληνικά πλήρωναν 21.951 ακτσέδες φόρο. Τα αλβανικά 15.119 ακτσέδες φόρο.
Διαπιστώνουμε ότι το Μπεζένικο είχε σε μεγάλο βαθμό αγροτικές οικονομικές δομές, ενώ οι φόροι που προέρχονταν από εμπορική δραστηριότητα ήταν ελάχιστοι.
Βάσει των εσόδων ο ναχγιές χαρακτηριζόταν ως Ζιαμέτι και ήταν τιμάριο του ζαϊμη του Μπεζένικου Εζμίρ Ογλού Ομέρ.
Εδώ είναι απαραίτητο να δώσουμε την επισήμανση του Αθ. Κομνηνού Υψηλάντου που παρουσιάζει στο βιβλίο του «ΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΙΝ» σελ. 66, αναφέρει: «διοδεύει διά της Αυλωνίας, ήτις έστι της Αρβανιτίας επαρχία, [ταύτην μαζί με την επαρχίαν της Ηπείρου ονομάζουν οι Τούρκοι Αρναουτλούκ]..»(1). Όλους δηλαδή τους καταγόμενους από τα μέρη της Ηπείρου και Αλβανίας οι Τούρκοι τους χαρακτηρίζουν Αρβανίτες και πληρώνουν μειωμένο φόρο.
- Αθανασίου Κομνηνού Υψηλάντου, Τα μετά την άλωσιν (1453-1789) Εκδ. Αρχιμ. Γερμανού Αφθονίδου Σιναΐτου, Εν Κωνσταντινουπόλει 1870, σελ. 65-66
ΒΛΑΧΕΡΝΑ 3/9/2024
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘ. ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ
*** Το βιβλίο πωλείται από όλα τα γνωστά βιβλιοπωλεία και μέσω διαδικτύου.
Λεξικό του ιδιώματος της βορειοανατολικής Αρκαδίας
Το Λεξικό του ιδιώματος της βορειοανατολικής Αρκαδίας είναι απόρροια πρωτογενούς έρευνας βασισμένης σε φυσικούς ομιλητές του ιδιώματος αυτού, το οποίο ομιλείται στο βόρειο τμήμα της πρώην επαρχίας Μαντινείας και στις παρυφές της Γορτυνίας. Το λεξικό περιέχει 4.200 λήμματα και περίπου 5.210 σημασίες. Τα λήμματα αυτά συγκεντρώθηκαν κυρίως με επιτόπια έρευνα και δευτερευόντως από υπάρχουσες γραπτές πηγές, και στη συνέχεια τεκμηριώθηκαν σταδιακά ένα προς ένα από ομάδα φυσικών ομιλητών του ιδιώματος. Εκτός από τη σημασιολογική επεξεργασία, το κάθε λήμμα συνοδεύεται από φωνολογικές, μορφολογικές, συντακτικές και υφολογικές πληροφορίες. Επίσης η χρήση των λημμάτων καθίσταται σαφής μέσω αυθεντικών χρηστικών παραδειγμάτων, φράσεων και στερεότυπων εκφράσεων, συνάψεων, αλλά και παροιμιών, γνωμικών και στίχων από δημοτικά τραγούδια του τόπου. Ο πρόλογος του βιβλίου περιλαμβάνει επίσης μια σύντομη γραμματική του ιδιώματος, τη μεθοδολογία έρευνας που εφαρμόστηκε για τη συγκέντρωση και τεκμηρίωση του σώματος του λημματολογίου, καθώς και αναλυτική περιγραφή της δομής του λεξικού.
*** Η Φωτεινή Μιχ. Κουτσούγερα (από Βλαχέρνα Αρκαδίας) είναι γλωσσολόγος και διδάσκει στο Τμήμα Γλωσσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Έχει κάνει προπτυχιακές σπουδές στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1993) και στη συνέχεια μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεωρητική Γλωσσολογία (Μ.Α., 1996) και στη Φωνολογία (διδακτορικό, 2002) στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει επίσης διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ (2003-2004), στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (2002-2004), καθώς και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (2004-2011). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από τον χώρο της φωνολογίας των γλωσσικών ποικιλιών της ελληνικής, της λεξικογραφίας, καθώς και της κατάκτησης γλώσσας.
Το λεξικό κυκλοφόρησε το 2024 από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ
και διατίθεται από όλα τα γνωστά βιβλιοπωλεία!
ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ (καπετάνιου του 2ου Τάγματος Διαρκούς επίθεσης του 16ου Συντάγματος του ΕΛΛΑΣ Βερμίου).
Εκδόθηκε βιβλίο από την κ. Αντωνία Χαρίση, Διδάκτορα Ιστορίας, κάτοικο Νάουσας, για τη δράση του συμπατριώτη μας Κώστα Κολλίντζα, του θρυλικού «Κολοκοτρώνη», καπετάνιου του 2ου Τάγματος Διαρκούς επίθεσης του 16ου Συντάγματος του ΕΛΛΑΣ Βερμίου.
Το βιβλίο έχει τίτλο:
Η ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ 16ου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΡΜΙΟΥ
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΝ. ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ (ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ 1940-1944
Ο Κώστας Κολλίντζας του Τρύφωνα και της Βασιλικής, που κατάγεται από το χωριό μας, τη Βλαχέρνα και σκοτώθηκε στη μάχη του Σταυρού Βέροιας το 1944, υπήρξε ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο για την περιοχή της Βέροιας και η δράση του ήταν ευρεία και ουσιαστική στον αγώνα κατά των Γερμανών και Βουλγάρων πρακτόρων ώστε να παραμένει ακόμη ένας θρύλος στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.
Η συγγραφέας διαθέτει το βιβλίο 20€ και μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί από αυτήν (τηλ. 6936576447) ή κατόπιν συνεννοήσεως μαζί της να κάνουμε ομαδική προμήθεια, με όφελος τα ατομικά έξοδα αποστολής. Ήδη υπάρχει ανοιχτή λίστα ενδιαφερομένων. Το βιβλίο διατίθεται και από το βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ, το βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ και άλλα βιβλιοπωλεία με τιμή 18 € συν έξοδα αποστολής.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ;
ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΚΕΦ.1o ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1940-1944
1.1 Η ιταλο-γερμανική επίθεση στη Ελλάδα και η κατάρρευση του μετώπου
1.2 Η «Ελληνική Πολιτεία» και η Κατοχή στην Ελλάδα
ΚΕΦ.2ο ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΦΥΛΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ
2.1 Γενικά
2.2 Η συγκρότηση και η δράση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ
2.3 Οι εθνικιστικές αντιστασιακές οργανώσεις
2.4 Τα Τάγματα Ασφαλείας και η δράση τους
ΚΕΦ.3o ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ, Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
3.1 Η συγκρότηση των πρώτων ανταρτικών ομάδων στο Βέρμιο
3.2 Κωνσταντίνος Κολλίντζας, ο Καπετάν Κολοκοτρώνης
3.3 Η συμβολή του Κωνσταντίνου Κολλίντζα στην ένοπλη αντίσταση κατά των Γερμανών και των ντόπιων συνεργατών τους
3.3.1 Οι πρώτες προσπάθειες ένοπλης αντίστασης
3.3.2 Η κατάληψη της Νάουσας, Μάρτιος 1943
3.3.3 Έλληνες Εβραίοι στο Τάγμα του Κολλίντζα
3.3.4 Η σύμπτυξη του ΕΛΑΣ Βερμίου προς Σινιάτσικο
3.3.5 Η δράση του 16 ου Συντάγματος ΕΛΑΣ Βερμίου
3.3.6 Η δράση του Κολλίντζα το φθινόπωρο του 1943
3.3.7 Οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Γερμανών στο Βέρμιο
3.3.8 Οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη βόρεια Πίνδο
3.4 Επιχείρηση «Κιβωτός του Νώε»
3.5 Η απελευθέρωση της Νάουσας
3.6 Η μάχη του Σταυρού
ΚΕΦ.4ο ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
4.1 Η απελευθέρωση της Έδεσσας και της Βέροιας
4.2 Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης
4.3 Η μάχη του Κιλκίς
4.4 Τα Δεκεμβριανά και η Συμφωνία της Βάρκιζας
4.5 Η Λευκή τρομοκρατία
ΠΗΓΕΣ-ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΗΓΕΣ
Αρχεία
ΦΕΚ
Εφημερίδες
Περιοδικά
Συνεντεύξεις
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Ελληνική ή σε μετάφραση
Διαδικτυακή βιβλιογραφία
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
Προλογίζουν: Γιάννης Πριόβολος, Στέργιος Π. Αποστόλου
Φιλολογική επιμέλεια: Ελένη Κοτσυφού
Επιμέλεια έκδοσης: Δήμητρα Ασημακοπούλου
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΠΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑ!
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια. Το vlaxerna.gr θα βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση των επιτυχόντων και θα ανακοινώνει τα ονόματά τους. Παρακαλούνται οι επιτυχόντες ή όποιοι γνωρίζουν επιτυχόντες, να μας ενημερώνουν…
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑ:
Παναγιώτα Γεωργ. Τσαρουχά (εγγονή γερο-Βλασάκια)
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (Χημικών Μηχανικών)
***
Σπυρίδων Δημ. Μεγρέμης (δισέγγονο γερο-Κοράτσι)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (Τμήμα Γεωπονίας, Ηράκλειο)
***
Μαρίγια Φωτ. Πανούση (εγγονή Δημοσθένη Πανούση)
ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ (Ηράκλειο)
***
Μαρία-Σταματίνα Κρύσαλη (το γένος Θεοδώρας Αθαν. Τσαρουχά)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Τμήμα Φυσικοθεραπείας)
***
Παναγιώτης Γεωργ. Κουτσούγερας (δισέγγονο γερο-Κλούτση)
ΕΚΠΑ ((Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας, Αθήνα)
***
Γεώργιος Δημ Πανούσης (εγγονός γερο-Κουμπαρούλια)
ΕΚΠΑ (Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας) Ψαχνά Ν. Ευβοίας
***
Ειρήνη Γεωργ. Κολλιντζογιαννάκη
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών)
***
Κωνσταντίνος Ιωαν. Μότσανος (δισέγγονος του γερο-Μανίκα)
ΕΚΠΑ (Τμήμα Αγροτικής Αναπτ. Αγροδιατροφής και Διαχ. Φυσ. Πόρων) Ψαχνά Ν. Ευβοίας
***
Μαριαλένα Παν. Τσαρουχά (εγγονή Ηλία Τσαρουχά-Ποδήλατου)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών)
***
Εμμανουέλα Θεοδ. Τσαρουχά (εγγονή Μπάμπη Θ.Τσαρουχά)
Γεωπονική Αθηνών (Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής)
***
Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες!
Συνεχής ενημέρωση…
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΟΥΝΕΛΗ!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΟΥΝΕΛΗΣ
Α’ Βραβείο
στον “14ο Διαγωνισμό Ερμηνείας Κοντσέρτου Ηλίας Κουσκουβέλης” του τΜΕΤ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας!
Το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας οργάνωσε διαγωνισμό ερμηνείας για τους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 17/05/2024.
Πολλά εύγε στον Δημήτρη!