Back to top
Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2013 στις 9:04πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η Αθλητική Ένωση Βλαχέρνας, ενημέρωσε γραπτώς με επιστολή (αρ. πρωτ.20118/16-4-2013) την Αντιδήμαρχο του Δήμου Τρίπολης, συμπατριώτισσά μας, Σπυριδούλα Πετροπούλου-Δρακοπούλου, σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του χωριού μας. Μια από της δράσεις της Α.Ε.Β., η απόκτηση ρεύματος στην πλατεία πλησίον του γηπέδου, είναι στο τελευταίο στάδιο και χρειάζεται την πληρωμή εξόδων σύνδεσης από την πλευρά του Δήμου Τρίπολης και την υπογραφή σύμβασης με την ΔΕΗ.

Η Αντιδήμαρχος λαμβάνοντας την επιστολή, έδρασε ΑΜΕΣΑ και μετά από συννενόηση και με τον Δήμαρχο Τρίπολης, απάντησε πως θα ανταποκριθεί θετικά στο ζήτημα αυτό. Επίσης η Ανιδήμαρχος επικοινώνησε με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης, ώστε να εξεταστεί η περίπτωση βελτίωσης του χώρου του γηπέδου 5χ5.

Η επιστολή της Αθλητικής Ένωσης Βλαχέρνας, προς την Αντιδήμαρχο Δήμου Τρίπολης Σπυριδούλα Πετροπούλου-Δρακοπούλου:

Βλαχέρνα 12/04/2013

Μέσω αυτής της επιστολής θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση του γηπέδου 5Χ5 στη Βλαχέρνα καθώς και για τις ενέργειες της Αθλητικής Ένωσης.

Με την απόφαση 152/2004 του Δήμου Λεβιδίου, μετά από σχετική αίτηση της Αθλητικής Ένωσης Βλαχέρνας, της παραχωρήθηκε το 1ο δεξιά γραφείο του 1ου ορόφου του δημοτικού κτιρίου, του Πνευματικού Κέντρου, του δ.δ. Βλαχέρνας του Δήμου Λεβιδίου, προκειμένου να στεγάσει τα αρχεία της και  τα περιουσιακά στοιχεία της (βιβλία, έπαθλα,κλπ).

Με την απόφαση 290/2004 του Δήμου Λεβιδίου, μετά από σχετική αίτηση της Αθλητικής Ένωσης Βλαχέρνας, της παραχωρήθηκε η εκμετάλλευση  των αθλητικών εγκαταστάσεων του δ.δ. Βλαχέρνας. Σύμφωνα με την απόφαση η Αθλητική Ένωση θα αναλάμβανε την καθαριότητα  του χώρου και την ανακατασκευή των αποδυτηρίων κτλ. Πράγματι η Αθλητική Ένωση, όλα αυτά τα χρόνια φρόντισε  για την καθαριότητα του χώρου, για την προφύλαξη του από κακόβουλες ενέργειες, την τοποθέτηση δικτύων και προστατευτικών στα τέρματα  καθώς και για την ανακατασκευή αποδυτηρίων.

Με την αίτηση με αριθ.πρωτ. 4054/10-8-2005 προς το Δήμο Λεβιδίου, η Αθλητική Ένωση ζήτησε εκ νέου από τον Δήμο Λεβιδίου την τοποθέτηση παροχής νερού, αφού είχε κατασκευάσει με δικά της έξοδα, το ειδικό φρεάτιο για να κλειδώνει το ρολόι της παροχής. Η απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου ήταν θετική και η παροχή νερού έχει ήδη τοποθετηθεί.  

Με την αίτηση  με αριθ.πρωτ.4053/10-8-2005 προς το Δήμο Λεβιδίου, η Αθλητική Ένωση ζήτησε  από τον Δήμο Λεβιδίου την τοποθέτηση, κάδου σκουπιδίων έξω από το γήπεδο 5Χ5. Η απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου ήταν θετική και τοποθετήθηκαν δύο κάδοι έξω από το γήπεδο. Δυστυχώς όμως εκλάπησαν μετά από λίγους μήνες. Με ενέργειες του τότε προέδρου, αντικαταστάθηκε ο ένας κάδος, αλλά δυστυχώς και αυτός μετά από λίγο καιρό είχε την ίδια τύχη.

Με ενέργειες της και έξοδα της η Αθλητική Ένωση, ανακατασκευάζει τα αποδυτήρια στο γήπεδο 5Χ5, που πλησίον τους είναι και το πρώην μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο τώρα δεν χρησιμοποιείται και έχει παραμείνει ανεκμετάλλευτο, είναι  σαν μια μεγάλη πλατεία. Έτσι λοιπόν  η Αθλητική Ένωση κάνει ηλεκτρολογική εγκατάσταση των αποδυτηρίων καθώς και μελέτη για φωτισμό τόσο του γηπέδου 5Χ5 όσο και του πρώην μεγάλου γηπέδου, που το χαρακτηρίζει πλατεία και παίρνει από τον ηλεκτρολόγο θεωρημένο σχέδιο εγκατάστασης. Τότε ζητά με αίτηση της, από το Δήμο Λεβιδίου την ηλεκτροδότηση του χώρου.

Με την απόφαση 190/2009, 10-09-2009 του Δ.Σ. του Δήμου Λεβιδίου, αποφασίζεται η χρηματοδότηση της Αθλητικής Ένωσης με  το ποσό  1.200,00 ευρώ, για κάλυψη εξόδων του γηπέδου, της ανακατασκευής αποδυτηρίων κτλ, που η ίδια αδυνατούσε να καλύψει.

Με την απόφαση 300/2010, 4-10-2010 του Δ.Σ. του Δήμου Λεβιδίου, αποφασίζεται η ηλεκτροδότηση της πλατείας πλησίον γηπέδου ποδοσφαίρου.

Με την αρ. πρωτ.4179/20-10-2010 το τμήμα της Πολεοδομίας και Κτιριοδομικών εφαρμογών, επί της Ναυπλίου 50 στη Τρίπολη, εγκρίνει την ηλεκτροδότηση της πλατείας πλησίον γηπέδου και στέλνει την απόφαση στη ΔΕΗ και την κοινοποιεί και στο Δήμο Λεβιδίου.

Η ΔΕΗ  ήρθε στο χώρο  του γηπέδου και  υπέδειξε κάποιες τροποποιήσεις ως προς την μεταφορά του «πίλερ», για να  τοποθετηθεί το ρολόι της παροχής. Η Αθλητική Ένωση έχει ήδη δρομολογήσει τις αλλαγές. Μετά από νεότερη επικοινωνία μας με τη ΔΕΗ (Απρίλιος 2013), απομένει η πληρωμή 793,18 ευρώ προς τη ΔΕΗ και υπογραφή σύμβασης με το Δήμο Τρίπολης, ώστε να έρθει άμεσα συνεργείο από τη ΔΕΗ για την σύνδεση της παροχής.

Όσον αφορά το γήπεδο, η κακή κατασκευή, τόσο της μοκέτας, που συνεχώς ξεκολλούσε από τον αέρα, όσο και της περίφραξης του γηπέδου 5Χ5 ,ανάγκασε την Αθλητική Ένωση, με έξοδά της, να  τοποθετεί  συνεχώς γύρω από τη περίφραξη του γηπέδου 5Χ5, διάφορα πανό για να προστατεύει τη μοκέτα του γηπέδου από τον αέρα και να επανατοποθετεί τη μοκέτα ενώνοντας τα κομμάτια.

Σήμερα  το συγκεκριμένο γήπεδο 5Χ5, μετά από πολλές φθορές, είναι σε κακή κατάσταση και  χρήζει την άμεση  αντικατάσταση ή επισκευής της ταλαιπωρημένης  μοκέτας του, χωρίς βέβαια να επαναληφθούν τα λάθη της αρχικής κακής κατασκευής.    

Σας επισυνάπτω της αποφάσεις από το Δήμο Λεβιδίου, την έγκριση της ηλεκτροδότησης από την Πολεοδομία καθώς και το σχέδιο του ηλεκτρολόγου.

Επίσης σας αποστέλλω το τοπογραφικό σκαρίφημα  για την κατασκευή περίφραξης του μεγάλου γηπέδου ποδοσφαίρου, κάτι που έχει μείνει ανεκμετάλλευτο για πολλά χρόνια ελλείψει οικονομικών πόρων.

Η Αθλητική Ένωση Βλαχέρνας καθώς και όλοι οι συμπατριώτες μας, σας στέλνουν θερμότατες ευχές για καλή επιτυχία στο έργο σας και σας εύχονται Καλό Πάσχα.                         

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Βλαχέρνας,

Αργύριος Καβουρίνος

*** Η Αθλητική Ένωση Βλαχέρνας, θέλει για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσει τον Αθανάσιο Σωτ. Τσαρουχά και τον πατέρα του Μπάρμπα-Σωτήρη Τσαρουχά, οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα, ασχολήθηκαν με την κατασκευή της γείωσης, κ.α., έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι από πλευράς υποδομής και να συνδεθεί το ρεύμα από την ΔΕΗ.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια