Back to top
Τρίτη, 3 Μαρτίου, 2015 στις 8:12πμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | argy
ΟΧΙ απορρίμματα στο ΜΑΙΝΑΛΟ, άμεση αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στην θέση “Μαγούλα” του ΛΕΒΙΔΙΟΥ!!!

Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των απορριμμάτων του δήμου Τρίπολης. Μετά τις κινητοποιήσεις των πολιτών και φορέων, τις συναντήσεις των αρμοδίων (δήμου Τρίπολης, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Υπουργείων), φαίνεται να λύεται προσωρινά το θέμα των σκουπιδιών. Μετά από αίτημα βοήθειας από τον Δήμο Τρίπολης προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και υπογραφή μεταξύ τους προγραμματικής σύμβασης, για την υλοποίηση του έργου: «Αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης του Δήμου Τρίπολης για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων», θα ξεκινήσει άμεσα η απομάκρυνση των σκουπιδιών του Δήμου Τρίπολης σε νόμιμους χώρους εκτός Νομού Αρκαδίας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 305.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (300.000,00 €) και τον δήμο Τρίπολης (5.000,00 €), ενώ η Προγραμματική Σύμβαση ισχύει από την υπογραφή της, μέχρι την ολοκλήρωσή του έργου (Δεκαπέντε (15) ημέρες, με πιθανή παράταση δεκαπέντε (15) ημερών).

Χθες επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος μεταξύ του υφυπουργού και του δημάρχου Τρίπολης και ορίσθηκε ένα πλαίσιο ενεργειών που μεταξύ άλλων προβλέπει την μη μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΑΔΑ στην θέση “Μαγούλα” Λεβιδίου και την υποχρέωση του δήμο του καθαρισμού και της περίφραξης του ανενεργού ΧΑΔΑ, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω απόθεση απορριμμάτων και υποβάθμισή του. Επίσης ο Δήμος Τρίπολης προωθεί στη θέση «Μεγαβούνι» Βαλτετσίου Τρίπολης διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης ενδιάμεσης προσωρινής διαχειριστικής λύσης (διαλογή ανακυκλώσιμων – κομποστοποίηση οργανικού κλάσματος – δεματοποίηση υπολειμμάτων) για την κάλυψη των αναγκών του, μέχρι την έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Περιφερειακού Σχεδιασμού.

MAINALON SKOYPIDIA

Ακόμη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώθηκε η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο, οι οποίοι δημοπρατούνται στις 31 Μαρτίου 2015 και μετά την ημερομηνία αυτή, θα πάψουν οριστικά τη λειτουργία τους και οι Δήμοι θα πρέπει γρήγορα να λάβουν αποφάσεις και να βρουν κατάλληλους χώρους.

Όλες οι παραπάνω αποφάσεις και ενέργειες πιστεύουμε να οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών από την Τρίπολη, αλλά και από τα χωριά στα οποία έχουν μαζευτεί πλέον πολλά σκουπίδια. Και βέβαια να μην ξαναζήσουμε τα ίδια προβλήματα στο μέλλον. Διότι αν δεν “τρέξουν” πλέον ΟΛΟΙ, τότε σύντομα θα ζήσουμε πάλι τα ίδια!!!

Πέραν όλων αυτών και οι πολίτες πρέπει να βοηθήσουμε, μέσω της ανακύκλωσης, ώστε πλέον να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Μια τέτοια πρωτοβουλία είχε παρουσιαστεί από τους κατοίκους Λεβιδίου (βλ. παρακάτω βίντεο) και καλό είναι να υιοθετεί και από άλλα χωριά, από όλο τον δήμο Τρίπολης.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια