Ένα καθημερινό ταξίδι γεμάτο ελληνικά αρώματα,γεύσεις και χαρά στην ΕΡΤ-2. Η εκπομπή με τίτλο «Γεύσεις από Ελλάδα» κάθε μέρα έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα. Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος. Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια. Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης. Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.
Σήμερα: «Πατάτα», Η πατάτα είναι το υλικό της εκπομπής Γεύσεις από Ελλάδα, την Παρασκευή 7 Απριλίου. Ενημερωνόμαστε για την ιστορία του πατάτας και προετοιμαζόμαστε για την Κυριακή των Βαΐων. Ο σεφ Θοδωρής Τσαρουχάς μαγειρεύει παραδοσιακά μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη πατάτες γιαχνί και πατάτες με μπακαλιάρο στο φούρνο για να καλωσορίσουν την Κυριακή των Βαΐων. Ενώ η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μας ετοιμάζει μια ιδιαίτερη σαλάτα με πατάτα για να την πάρουμε μαζί μας. Ο καλλιεργητής και παραγωγός Κωνσταντίνος Ποιμενίδης μας μαθαίνει τη διαδρομή της πατάτας από την καλλιέργια, τη συγκομιδή της μέχρι την κατανάλωση και ο διατροφολόγος – διαιτολόγος Δημήτρης Πέτσιος μας ενημερώνει για τις ιδιότητες της πατάτας και τα θρεπτικά της συστατικά.