Back to top
Δευτέρα, 12 Μαρτίου, 2012 στις 5:26μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Έφυγε από τη ζωή η Δόμνα Σαμίου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών η Δόμνα Σαμίου. Τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν με Οξεία Μυελογενή Λευχαιμία στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», από την οποία κατέληξε. Η σπουδαία ερμηνεύτρια συνέβαλε τα μέγιστα στη διάσωση καλλιτεχνικών θησαυρών της χώρας μας και είδε το έργο της να αναγνωρίζεται και εκτός συνόρων. Η κηδεία της θα τελεστεί την Τρίτη στις 15:00, το μεσημέρι, από το νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.  Η δημοφιλής καλλιτέχνης τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις με αποκορύφωμα την απονομή μεταλλίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο το 2005.

Η συναυλία της στην Βλαχέρνα, με μεγάλη δημοτική ορχήστρα με τον Πέτρο Καλύβα κλαρίνο και την κόρη του τραγούδι, τον Αλέκο Αραπάκη βιολί,τον Μ. Κλαπάκη κρουστα, τον Ν. Καρατάσο σαντούρι κ.α. υπήρξε ιστορική. Προλόγισε ο Βασίλης Καραχάλιος στην αυλή του σπιτιού του οποίου (άνωθεν της ταβέρνας Ονείρου στέκι) έγινε και η μεσημεριανή πρόβα των μουσικών παρουσία των γειτόνων. Με εντυπωσίασε η ένταση της φωνής της, καθώς χωρίς μικρόφωνο σκέπαζε εντυπωσιακά το κλαρίνο και τα άλλα όργανα, όπως το τουμπελέκι. Η ηχογράφηση της συναυλίας στην Βλαχέρνα υπάρχει στο αρχείο μου κι ελπίζω κάποια στιγμή να την κυκλοφορήσουμε στη μνήμη της. Μαζί με την Μαρίζα Κώχ και την Ελένη Βιτάλη που επίσης, όπως και η Γλυκερία πέρασαν από την Βλαχέρνα, το χωριό μας είχε την τύχη να ακούσει 3 από τις καλύτερες γυναικείες μεταπολεμικές φωνές σε σημαντικές μουσικές συναυλίες, χάρις στις πρωτοβουλίες του Συλλόγου. (Βασίλης Ν. Κουνέλης)

Σχόλια
  1. κουνέλης βασίλης
    13 Μαρτίου, 2012

    Η συναυλία της στην Βλαχέρνα με μεγάλη δημοτική ορχήστρα με τον Πέτρο Καλύβα κλαρίνο και την κόρη του τραγούδι, τον Αλέκο Αραπάκη βιολί,τον Μ. Κλαπάκη κρουστα, τον Ν. Καρατάσο σαντούρι κ.α. υπήρξε ιστορική. Προλόγισε ο Βασίλης Καραχάλιος στην αυλή του σπιτιού του οποίου (άνωθεν της ταβέρνας Ονείρου στέκι) έγινε και η μεσημεριανή πρόβα των μουσικών παρουσία των γειτόνων. Με εντυπωσίασε η ένταση της φωνής της, καθώς χωρίς μικρόφωνο σκέπαζε εντυπωσιακά το κλαρίνο και τα άλλα όργανα, όπως το τουμπελέκι. Η ηχογράφηση της συναυλίας στην Βλαχέρνα υπάρχει στο αρχείο μου κι ελπίζω κάποια στιγμή να την κυκλοφορήσουμε στη μνήμη της. Μαζί με την Μαρίζα Κώχ και την Ελένη Βιτάλη που επίσης, όπως και η Γλυκερία πέρασαν από την Βλαχέρνα, το χωριό μας είχε την τύχη να ακούσει 3 από τις καλύτερες γυναικείες μεταπολεμικές φωνές σε σημαντικές μουσικές συναυλίες, χάρις στις πρωτοβουλίες του συλλόγου. Βασίλης Ν. Κουνέλης

  2. Μανώλης
    15 Μαρτίου, 2012

    Καλησπέρα.Ήθελα να ρωτήσω πότε είχε έρθει στη Βλαχέρνα για συναυλία η Γλυκερία και αν υπάρχει ηχογράφηση ή video από την συναυλία αυτή!

  3. Ν.Δ.Κ.
    16 Μαρτίου, 2012

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄80 ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ. ΤΟ VLAXERNA.GR ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΕΒΑΣΕΙ!!!

  4. κουνέλης βασίλης
    16 Μαρτίου, 2012

    Ύπάρχει και η ηχογράφηση της Σαμίου και ένα μικρό μέρος από την συναυλία της Βιτάλη

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια