Back to top
Τετάρτη, 14 Μαρτίου, 2012 στις 10:27μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | Ν.Δ.Κ.
Πρόστιμο στους γιατρούς για χειρόγραφη συνταγή – Ταλαιπωρία στην επαρχία και στα χωριά

Μεγάλη ταλαιπωρία έχει προκαλέσει απόφαση του υπουργείου Υγείας, με την οποία καθιερώνεται πρόστιμο στους γιατρούς, για κάθε χειρόγραφη συνταγή, που θα εκδίδουν. Μέχρι την 1η του Μάρτη ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού κυρίως ηλικιωμένοι εξυπηρετούνταν από τους αγροτικούς ιατρούς οι οποιοί επισκέπτονται ορεινά χωριά και απομακρυσμένες περιοχές.
Στις 12 Μαρτίου, όμως, οι γιατροί ανακάλυψαν πως ο μισθός τους εξανεμίζεται με κάθε χειρόγραφη συνταγή που υπογράφουν βάση εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας. Αν και οι ίδιοι δεν ευθύνονται για την έλλειψη υποδομών, όπως κομπιούτερ, εκτυπωτών ή σύνδεσης ίντερνετ, τα χρήματα για τους φαρμακοποιούς που θα εκτελέσουν την συνταγή ηλεκτρονικά θα παρακρατηθούν από το δικό τους βαλάντιο.
Η εγκύκλιος σκόρπισε τον πανικό μεταξύ των γιατρών που αυτόματα αποφάσισαν να επισκέπτονται τα αγροτικά ιατρεία μόνο για να εξετάζουν ασθενείς, με αποτέλεσμα οι πολίτες να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία στις ουρές αναμονής στα κέντρα υγείας.
Για νομοθέτημα επιεικώς απαράδεκτο κάνουν λόγο οι γιατροί που αδυνατούν να πιστέψουν πως το υπουργείο αντί να τιμωρήσει τον εαυτό του επιβάλλει χρηματική ποινή στον ιατρικό κόσμο.

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια