Back to top
Σάββατο, 5 Μαΐου, 2012 στις 4:46μμ | Κατηγορία: Ειδήσεις | CLOLONIS
«Η 191η επέτειος της 1ης εν Λεβιδίω νικητήριου μάχης των Ελλήνων κατά των Τούρκων την 14η Απριλίου 1821″

Την  Κυριακή 29 Απριλίου 2012, εορτάστηκε  στο Λεβίδι Αρκαδίας, η 191η επέτειος της 1ης εν Λεβιδίω νικητήριου μάχης των Ελλήνων κατά των Τούρκων την 14η Απριλίου 1821, με μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων.

Στις 10:30 πμ. Τελέστη Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου. Μετά το τέλος της Δοξολογίας, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας, από τη Διευθύντρια του 57ου ΓΕ.Λ Αθηνών, κ. Ουρανία Αναγνωστοπούλου. Στις 11:00 πμ. έγινε συγκέντρωση  στο χώρο του μνημείου των πεσόντων, όπου εψάλει επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στις 11:30 πμ. πραγματοποιήθηκε παρέλαση των μαθητών  των σχολείων Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, ενώπιον των επισήμων, στο χώρο του ανδριάντα του Αναγνώστη Στριφτόμπολα, στην κεντρική πλατεία Λεβιδίου και ακολούθησε η απονομή επάθλων και επαίνων στους νικητές του Αγώνα Θυσίας. Στις 12:00 μμ., στην κεντρική πλατεία, χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού σχολείου Λεβιδίου, καθώς και ο Χορευτικός Όμιλος Λεβιδίου «Αρκαδιανή».

Έντονη ήταν η παρουσία των Βλαχερναίων, οι οποίοι για μία ακόμη φορά κατάφεραν να έχουν τα πρωτεία σαν καλοί μαθητές, αλλά και με τις επιδώσεις τους στο χορό. Στο τέλος της εκδήλωσης ένας καφές στην πλατεία του Λεβιδίου είναι απαραίτητος.

 

Σχολιάστε

Όνομα (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο

Σχόλια